Ministerstvo testuje pohybové predpoklady žiakov základných škôl

NETKY.SK • 11 Október 2017, 16:21 • 2 min
Ministerstvo testuje pohybové predpoklady žiakov základných škôl

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva testuje žiakov 1. a 3. ročníka základných škôl v rámci pilotného projektu testovania pohybových predpokladov.

slovakia

left justify in out

Cieľom je odporučiť žiakom druhy športov, na ktoré majú predpoklady a môžu sa im venovať aj na výkonnostnej úrovni. Na testovaní spolupracujú Národné športové centrum, Slovenský olympijský výbor a Slovenský paralympijský výbor. Agentúru SITA o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Žiakov budú testovať z desiatich športových zručností, ako napríklad skok do diaľky z miesta či hĺbka predklonu. Na pilotnom testovaní sa zúčastnia v každom kraji tri základné školy. Od budúceho školského roka však už bude testovanie povinné pre prvákov všetkých základných škôl na Slovensku. Rovnaké testy absolvujú aj o dva roky, keď budú v 3. ročníku.

Do pilotného projektu sa zapojila aj Základná škola v Senci na Mlynskej ulici 50, kde dnes testovali zručnosti prvákov. Podporiť ich prišla ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová, poslanec NR SR za SNS a bývalý futbalový reprezentant Dušan Tittel a zlatí olympijskí medailisti vo vodnom slalome Ladislav a Peter Škantárovci. Ministerka dúfa, že zvyšovaním záujmu o pohybové aktivity u detí si vychováme úspešných športovcov a reprezentantov slovenského športu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies