Ministerstvo spravodlivosti dostalo viac na elektronizáciu súdnictva

NETKY.SK • 16 Október 2014, 14:08 • 2 min
Ministerstvo spravodlivosti dostalo viac na elektronizáciu súdnictva

BRATISLAVA - Ministerstvo spravodlivosti získalo oproti pôvodne plánovanému rozpočtu navyše 5 miliónov eur. Celkovo by na budúci rok mal rezort hospodáriť s 311 miliónmi eur, čo je stále v porovnaní s týmto rokom pokles o 5,19 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Minister spravodlivosti Tomáš Borec dnes pre médiá uviedol, že prostriedky, ktoré pre rezort navyše odsúhlasila vláda v stredu, sa použijú predovšetkým na materiálno-technické zlepšenie podmienok práce sudcov. Priorita je elektronizácia súdnictva, dodal. Časť prostriedkov je určená aj na vyriešenie havarijných stavov na súdoch.

 

Rozpočet schválenýna vláde nepočíta s prostriedkami na vyššie platy sudcov a prokurátorov. Ak by v nasledujúcom roku neboli zmrazené platy sudcov a prokurátorov, tak by bolo potrebné navýšiť rozpočet o 11 miliónov eur, zdôraznil Borec. Táto téma je ešte otvorená, dodal. V parlamente však je už návrh poslancov Smeru-SD na zmrazenie platov niektorých ústavných činiteľov, rokovať sa o ňom bude na októbrovej schôdzi.

 

V rámci rozpočtu ministerstva sú aj prostriedky na väzenstvo, ktoré má na budúci rok vyčlenených 147 milióna eur. V porovnaní s tohtoročným rozpočtom sú výdavky na väzenstvo o 11,2 milióna eur nižšie. Je to spôsobené menšími výdavkami na rekonštrukcie a budovanie nových objektov. Rozbehnutých projektov sa to ale netýka, doplnil minister. V tomto smere Borec zdôraznil, že je pre neho „priorita bezpečnosť“, a to, aby „nedochádzalo k mimoriadnym udalostiam“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies