Ministerstvo školstva vyčlenilo na telocvične 5,7 milióna eur

NETKY.SK • 1 December 2017, 14:38 • 2 min
Ministerstvo školstva vyčlenilo na telocvične 5,7 milióna eur

BRATISLAVA - Spolu 61 projektov na dostavbu a rekonštrukciu školských telocviční podporí v tomto roku Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR v rámci výzvy zameranej na rozvoj výchovy a vzdelávania žiakov v oblasti telesnej a športovej výchovy. Medzi úspešných žiadateľov rozdelil rezort školstva sumu 5 702 500 eur.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo dostalo celkovo 345 žiadostí týkajúcich sa dostavby, rekonštrukcie alebo výstavby novej telocvične so súhrnnou požiadavkou vo výške približne 28 miliónov eur. Spomedzi podporených žiadostí ide o 41 škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti obcí (4 100 500 eur), 13 škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti samosprávnych krajov (689 000 eur) a sedem cirkevných škôl (913 000 eur).

 

Na výzvu vyčlenilo ministerstvo školstva aj s dodatočným zvýšením sumu 9,9 milióna eur. Nevyčerpaných takmer 4,2 milióna eur bude poskytnutých oprávneným žiadateľom v roku 2018 pri vyhlásení novej výzvy. Neúspešní žiadatelia tak majú možnosť doplniť podklady, prípadne odstrániť vecné nedostatky vo svojich žiadostiach.

 

Cieľom výzvy je zlepšiť vybavenosť telocviční a zvýšiť počet učebných priestorov – telocviční určených na výchovno-vzdelávací proces v oblasti telesnej a športovej výchovy formou rekonštrukcie, dostavby alebo výstavby novej telocvične.

 

Maximálna výška účelových finančných prostriedkov poskytnutých ministerstvom pre jednu školu bola 150 000 eur. Z finančnej dotácie budú môcť školy vynoviť športový povrch, opraviť strechu, zrekonštruovať elektroinštaláciu či ústredné kúrenie. Použiť sa tiež môžu na rekonštrukciu sociálnych zariadení v rámci telocviční.

 

Informovalo o tom tlačové oddelenie MŠVVŠ.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies