Ministerstvo školstva spustilo novú aplikáciu pre hodiny telesnej

NETKY.SK • 24 Apríl 2020, 9:35 • 2 min
Ministerstvo školstva spustilo novú aplikáciu pre hodiny telesnej

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR zverejnilo na svojom portáli www.ucimenadialku.sk aplikáciu na pomoc učiteľom telesnej výchovy, inštruktorom pohybových aktivít a športovým trénerom najmä mládeže.

slovakia

left justify in out

Aplikácia HybSaDoma.sk umožňuje učiteľovi zostavovať pre svojich žiakov súbory cvičení pre virtuálne hodiny telesnej výchovy, trénerom zase pripravovať pre svojich zverencov tréningové jednotky. O tom informoval odbor komunikácie a protokolu rezortu školstva.

 

Jednotlivé cvičenia je možné zverejňovať vo forme videí, fotografií, obrázkov alebo textových popisov. Žiaci a športovci môžu následne podľa pokynov absolvovať cvičenia a poskytovať po odcvičení spätnú väzbu učiteľovi či trénerovi.

 

img

 

Aplikácia slúži aj ako inšpirácia pre verejnosť, keďže cvičenia vo verejnej sekcii je možné si prezerať aj bez potreby registrácie. Na vhodný obsah cvičení vo verejnej sekcii dozerá ministerstvo.

 

Rezort školstva sa stotožňuje s názorom lekárov, že dobrá imunita človeka je dôležitá v boji s infekčnými chorobami.

 

"Preto odporúčame všetkým ľuďom pohyb na čerstvom vzduchu bez ohľadu na to, či je vykonávaný individuálne pre vlastné potešenie alebo pod vedením športového odborníka. Aplikácia HybSaDoma.sk nám môže pomôcť vstať spred počítača a potešiť sa pohybom," dodalo ministerstvo školstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona