Ministerstvo školstva pokračuje v zabezpečovaní učebníc pre školy

NETKY.SK • 6 Júl 2018, 10:45 • 2 min
Ministerstvo školstva pokračuje v zabezpečovaní učebníc pre školy

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva pokračuje v zabezpečovaní učebníc pre školy. Tie požadujú na školský rok 2018/2019 nákup a distribúciu približne 2,6 milióna kusov učebníc. K dnešnému dňu je pre žiakov pripravených zhruba 1,5 milióna kusov učebníc, čo predstavuje 58-percent z požiadaviek škôl.

slovakia

left justify in out

 Ide pritom o reedície, ale aj nové učebnice ako Prírodoveda pre 3. ročník, Prírodoveda pre 4. ročník, Vlastiveda pre 3. ročník a Vlastiveda pre 4. ročník, vrátane metodických príručiek. Súčasťou tohto balíka sú taktiež učebnice pre 4. a 8. ročník základných škôl (ZŠ) aktualizované podľa inovovaného Štátneho vzdelávacieho programu v náklade pre celý populačný ročník. Na nákup reedícií a nových titulov poskytlo ministerstvo školstva v tomto roku približne 6,8 milióna eur, okrem toho v septembri plánuje zabezpečiť nákup ďalších reedícií za približne milión eur.

Ako informoval odbor komunikácie a protokolu ministerstva školstva, ďalšie peniaze poslal rezort školám na nákup Prvouky pre 2. ročník ZŠ (201 642 eur) a taktiež na učebnice cudzích jazykov (1 332 120 eur), ktoré si školy nakupujú podľa vlastného výberu. Zabezpečovanie učebníc pre školy pokračuje v týchto mesiacoch aj vyhlásením verejných obstarávaní na nové chýbajúce učebnice v súlade s inovovaným Štátnym vzdelávacím programom. V júli to je výberové konanie na Prvouku pre 2. ročník ZŠ a Matematiku pre 1. až 4. ročník ZŠ spolu s maďarským prekladom v prípade oboch učebníc. V auguste je naplánované výberové konanie na učebnicu Geografie pre 1. až 3. ročník gymnázia so štvorročným a päťročným štúdiom a 5. až 7. ročník gymnázia s osemročným štúdiom, Geografiu pre 5. až 9. ročník základných škôl a 1. až 4. ročník gymnázií s osemročným štúdiom a Matematika pre 5. až 9. ročník základných škôl a 1. až 4. ročník gymnázií s osemročným štúdiom, taktiež s maďarským prekladom.

Vyhlásenie súťaže na učebnice Pracovné vyučovanie pre 3. a 4. ročník ZŠ, Slovenský jazyk pre 5. až 9. ročník základných škôl a 1. až 4. ročník gymnázií s osemročným štúdiom, na učebnicu Technika pre 5. až 9. ročník základných škôl a Ekonomika domácnosti pre 5. až 9. ročník základných škôl je naplánované na september. V tomto roku boli na učebnice v štátnom rozpočte dodatočne vyčlenené ďalšie štyri milióny eur, a tak sa celková suma na tento účel zvýšila na 10 miliónov eur. Finančné prostriedky slúžia na celý proces zabezpečenia učebníc – od reedícií, cez nové učebnice, príspevky na učebnice cudzích jazykov až po distribúciu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies