Ministerstvo školstva po rozhodnutí ÚVO zrušilo súťaž na servis áut

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 11:01 • 2 min
Ministerstvo školstva po rozhodnutí ÚVO zrušilo súťaž na servis áut

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva zrušilo súťaž na servis, opravu a údržbu motorových vozidiel. Predpokladaná hodnota zákazky bola tri milióny eur.

slovakia

left justify in out

Súťaž vyhlásili ešte v júli 2013, za pôsobenia ministra Dušana Čaploviča (Smer-SD), ktorého v kresle pred dvoma týždňami vystriedal Peter Pellegrini (Smer-SD). Ako informoval hovorca ministerstva školstva Michal Kaliňák, súťaž zrušili na základe rozhodnutia Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). "ÚVO vydal v tejto veci rozhodnutie 30. júna 2014," povedal hovorca ÚVO Ján Mažgút. Dodal, že rozhodnutie ešte nie je právoplatné, nie je zverejnené, a preto sa k nemu zatiaľ ÚVO bližšie nevyjadruje. "Minister školstva Peter Pellegrini o novej súťaži neuvažuje. Najskôr sa oboznámi s analýzou stavu a využiteľnosti autoparku rezortu aj priamo riadených organizácií. Následne pristúpi k zníženiu počtu vozidiel a rozhodne, či vôbec a v akom rozsahu bude verejné obstarávanie vyhlásené," dodal Kaliňák.

 

Predmetom zákazky bolo poskytovanie servisných prehliadok, údržby a opravy osobných áut, a to počas štyroch rokov. Služby obstarávalo ministerstvo aj pre svojich 17 rezortných organizácií. Úspešný uchádzač by spravoval celý vozový park rezortu. Predpokladaná hodnota zákazky bola na celé obdobie tri milióny eur. Rozhodnúť o víťazovi sa malo v elektronickej aukcii podľa najnižšej ceny. 

 

Voči postupu ministerstva v súťaži boli podané námietky, ktoré úrad dostal 19. mája 2014. V nich namietali "vylúčenie uchádzača v štádiu pred otváraním častí ponúk označených ako Kritériá," informuje ÚVO na svojej stránke. Rozhodnutie ÚVO, ktorého detaily zatiaľ známe nie sú, padlo 30. júna 2014. Nebolo to však prvý raz, čo úrad rozhodoval o námietkach k tomuto verejnému obstarávaniu. V januári 2014 ÚVO nariadil "odstrániť protiprávny stav", a to zrušiť rozhodnutie o vylúčení uchádzačov a zaradiť ich späť do procesu verejného obstarávania a znovu vyhodnotiť, či uchádzači spĺňajú podmienky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies