Ministerstvo školstva ČR chcelo za dotácie od EÚ nakúpiť čokoládu

NETKY.SK • 7 Február 2012, 08:06 • 2 min
Ministerstvo školstva ČR chcelo za dotácie od EÚ nakúpiť čokoládu

Ministerstvo školstva ČR chcelo za dotácie od EÚ nakúpiť čokoládu - Politika České ministerstvo školstva plánovalo kúpiť čokoládu za dva milióny z fondov na vzdelanie - a nejde pritom o vtip, napísalo dnes internetové vydanie denníka Mladá fronta DNES. Na

slovakia

left justify in out

img

České ministerstvo školstva plánovalo kúpiť čokoládu za dva milióny z fondov na vzdelanie - a nejde pritom o vtip, napísalo dnes internetové vydanie denníka Mladá fronta DNES.
      Na prvý pohľad absurdná investícia má svoje formálne zdôvodnenie: tak, ako to Brusel pri európskych žiadostiach vyžaduje. Čokoláda mala slúžiť na propagáciu veľkého projektu nazvaného VIP za 260 miliónov českých korún (približne 10,4 milióna eur).
      Jeho myšlienka je dobrá. Má vybudovať nový zlúčený tím školských psychológov a výchovných poradcov a vytvoriť podmienky na ich prácu. Keď redakcia Mladej fronty DNES na výdavky za cukrovinky upozornila manažéra tohto projektu a detského psychológa Václava Mertina, "čokoládovú" investíciu okamžite zarazil. Údajne o tejto položke v rozpočte nevedel.
      Česku už aj tak hrozí zastavenie celého európskeho programu ministerstva za celkom 53 miliárd. Minister Josef Dobeš (Veci verejné) sľúbil, že pokiaľ sa "prúser" s dotáciami nevyrieši do apríla, podá demisiu.
      "Garantujem, že Česká republika nepríde o tieto peniaze. Keby áno, potom prevezmem osobnú zodpovednosť," zdôraznil.
      Čokoládová investícia" je ďalším dôkazom, že ani nové projekty českého ministerstva školstva na čerpanie peňazí z európskych fondov nie sú v poriadku, konštatovala Mladá fronta DNES.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies