Ministerstvo školstva chce vedecko-technickú spoluprácu s Tuniskom

NETKY.SK • 17 August 2015, 15:24 • 2 min
Ministerstvo školstva chce vedecko-technickú spoluprácu s Tuniskom

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva plánuje vedecko-technickú spoluprácu s Tuniskom. Rezort už predložil návrh na uzavretie Dohody medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Tuniskej republiky o vedecko-technickej spolupráci do medzirezortného pripomienkového konania.

slovakia

left justify in out

Cieľom dohody je napríklad riešiť spoločné vedecko-technické projekty či zabezpečiť vzájomnú výmenu vedcov, špecialistov, výskumníkov a expertov. Súčasťou dohody má byť tiež výmena vedecko-technických informácií a dokumentácie medzi vedeckými ústavmi, vedeckými spoločnosťami, univerzitami, vládnymi agentúrami a ostatnými výskumnými a vývojovými organizáciami.

 

Dohoda zahŕňa tiež spoločné vedecké konferencie, sympóziá, workshopy alebo iné formy vedecko-technickej spolupráce. Vládna zmluva nevyžaduje pre nadobudnutie platnosti súhlas Národnej rady Slovenskej republiky ani ratifikáciu prezidentom Slovenskej republiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies