Ministerstvo pripravuje druhý balíček na zlepšenie podnikania na Slovensku

NETKY.SK • 25 Apríl 2018, 13:49 • 2 min
Ministerstvo pripravuje druhý balíček na zlepšenie podnikania na Slovensku

BRATISLAVA – Ministerstvo hospodárstva SR pripravuje druhý balíček na zlepšenie podnikania na Slovensku. Po stredajšom zasadnutí vlády to avizoval šéf rezortu Peter Žiga (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Kabinet vzal na stredajšom rokovaní na vedomie Správu o stave podnikateľského prostredia v SR. Konštatuje sa v nej, že v podnikateľskom prostredí Slovenskej republiky sa vlani prejavili mierne znaky poklesu jeho kvality.

 

Žiga uviedol, že aj ministri na rokovaní hovorili k tomu, akým spôsobom by vedeli prispieť k znižovaniu administratívnej záťaže pre podnikateľov.

 

Jednotlivé opatrenia na pomoc podnikateľom však vznikajú podľa ministra za okrúhlym stolom, takže väčšinu z nich prinášajú aj samotní podnikatelia.

 

Čo sa týka daňového zaťaženia na Slovensku, Žiga nemá pocit, že by bolo "šialene vysoké". "Sú naše okolité krajiny, ktoré ho majú nižšie, napríklad Maďarsko, ale aj vyššie, napríklad Rakúsko," priblížil minister.

 

Myslí si, že podnikateľom by možno pomohlo napríklad zjednodušenie odvodov. A teda, že by sa vyberali jednou dávkou. Napríklad, že by podnikateľ odviedol na jeden centrálny účet konkrétnu sumu a tá by sa následne rozdistribuovala podľa jednotlivých odvodových zaťažení ďalej. Či už zdravotné odvody, sociálne odvody alebo dane. Toto je však podľa Žigu otázka na finančnú správu, či ministerstvo financií a ďalšie príslušné orgány.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies