Ministerstvo práce zatiaľ nemohlo odoslať zrušenie akreditácie Čistému dňu

NETKY.SK • 6 September 2017, 14:15 • 2 min
Ministerstvo práce zatiaľ nemohlo odoslať zrušenie akreditácie Čistému dňu

BRATISLAVA - Minister práce Ján Richter (Smer-SD) dnes po rokovaní vlády neprišiel medzi novinárov, pretože sa sústreďuje na mimoriadnu schôdzu parlamentu a všetky zásadné argumenty si necháva na štvrtkovú obhajobu.

slovakia

left justify in out

Hovorca rezortu uviedol, že ministerstvo práce zatiaľ nemohlo odoslať zrušenie akreditácie resocializačnému zariadeniu Čistý deň. „Aj v tomto prípade musíme rešpektovať zákon o správnom konaní. Právnici aj odborníci ministerstva každý deň hľadajú spôsoby, ako tento proces čo najviac urýchliť pri plnom rešpektovaní zákonných pravidiel,“ vysvetlil Stuška. „Zákon o správnom konaní dáva priestor akémukoľvek účastníkovi, ktorého práva môžu byť zrušením akreditácie dotknuté, aby požiadal o vstup do procesu správneho konania. Tak sa stalo v deviatich prípadoch,“ povedal Stuška a na otázku, ako dlho ešte môže tento proces trvať, odpovedal, že je to veľmi zložité, pretože ministerstvo musí čakať na stanoviská ostatných strán a rátať aj s možnými prieťahmi, napríklad pri preberaní poštových zásielok. V takom prípade je rezort práce pripravený využiť takzvanú „fikciu doručenia“ zásielky.

Aj napriek tomu, že o vstup do správneho konania požiadalo deväť ďalších účastníkov, podľa Stušku nie je pravdepodobné, že by resocializačnému zariadeniu akreditácia napokon zostala. „Rozhodnutie akreditačnej komisie aj samotného ministra je v tomto prípade úplne jednotné. Ale je potrebné si na časovej osi počkať na vykonateľnosť a právoplatnosť tohto rozhodnutia,“ uviedol hovorca a pripomenul, že rozhodnutie je vykonateľné až v prípade prevzatia si zásielky o zrušení akreditácie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona