Je rozhodnuté: Ministerstvo práce ponechalo akreditáciu zariadeniu Čistý deň

NETKY.SK • 28 Február 2017, 11:47 • 2 min
Je rozhodnuté: Ministerstvo práce ponechalo akreditáciu zariadeniu Čistý deň

BRATISLAVA – Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) údajne ponechalo akreditáciu resocializačnému zariadeniu Čistý deň. Verejnoprávnej RTVS to potvrdili dva od seba nezávislé zdroje.

slovakia

left justify in out

Akreditačná komisia ministrovi Richterovi odporučila akreditáciu Čistému dňu odobrať.

 

Vedenie resocializačného zariadenia Čistý deň sa v stredu pred novinármi vyjadrí o rozhodnutí správneho orgánu o odňatí jeho akreditácie, Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) však zatiaľ odmietlo potvrdiť, či zariadeniu akreditáciu skutočne odobrali. Hovorca ministerstva Michal Stuška agentúre SITA povedal, že MPSVR v blízkom čase zvolá vlastnú tlačovú konferenciu, na ktorej bude informovať o obsahu a zdôvodnení svojho rozhodnutia. MPSVR o akreditácii rozhodlo už 10. februára, minister Ján Richter ale verdikt odmietol špecifikovať a povedal, že verejnosť bude informovať až po tom, ako rozhodnutie nadobudne právoplatnosť.

 

Zariadenie Čistý deň čelí viacerým podozreniam zo zneužívania chovancov. Ministerstvo práce v reakcii na zverejnenie kauzy začalo v zariadení v spolupráci s Generálnou prokuratúrou SR kontrolu. Polícia zriadila pre vyšetrovanie prípadu šesťčlenný vyšetrovací tím. Zariadenie nie je štátne, no má akreditáciu ministerstva. Akreditačná komisia odporučila ministerstvu Čistému dňu akreditáciu odobrať pre nedostatky, ktoré boli v stredisku v minulosti zistené. Riaditeľ resocializačného strediska Peter Tománek odmieta akékoľvek systémové zlyhanie zo strany strediska, ktoré vedie. Zariadenie vo svojej poslednej správe kritizovala aj ombudsmanka Jana Dubovcová, podľa ktorej zlyhal celý sociálny systém. Do resocializačného zariadenia napríklad boli podľa nej prideľované aj také deti, ktoré neboli závislé od drog.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies