Ministerstvo práce rozhodlo o akreditácii pre Čistý deň, výsledok neprezradilo

NETKY.SK • 10 Február 2017, 12:47 • 2 min
Ministerstvo práce rozhodlo o akreditácii pre Čistý deň, výsledok neprezradilo

BRATISLAVA - Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR už rozhodlo, či resocializačné zariadenie Čistý deň v Galante príde, alebo nepríde o akreditáciu. Verejnosť sa však o verdikte ešte nedozvie, informoval dnes na tlačovej konferencii v Bratislave šéf rezortu Ján Richter (Smer-SD). Ten by mohol byť známy v priebehu dvoch týždňov.

slovakia

left justify in out

V prípade ministerstva ide o prvostupňové rozhodnutie. Teraz sa čaká, kedy si ho druhá strana prevezme. Ak s ním nebude súhlasiť, môže sa odvolať. Rezort už nekomunikuje s manažmentom Čistého dňa, ale s právnickou kanceláriou, ktorá ho zastupuje, priznal Richter. Práve právnická kancelária podľa ministra nechce, aby sa o veci informovalo do termínu, kým všetko nebude právoplatné.

 

Praktiky v resocializačnom centre dlhodobo kritizovala opozícia. Čistý deň podozrievala z údajného sexuálneho zneužívania svojich klientok. Poslanecký prieskum tiež podľa opozície ukázal, že v oblasti ochrany práv detí "tam dochádza k opakovanému zlyhaniu". Vedenie Čistého dňa obvinenia odmietlo.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies