Ministerstvo práce predstaví zmeny pre poskytovanie paliatívnej starostlivosti

NETKY.SK • 25 Február 2019, 08:38 • 2 min
Ministerstvo práce predstaví zmeny pre poskytovanie paliatívnej starostlivosti

BRATISLAVA - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR čoskoro predstaví konkrétne zmeny v záujme potreby poskytovania paliatívnej starostlivosti o chorých ľudí.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom v reakcii na vyjadrenia nezávislej platformy SocioFórum. To minulý týždeň apelovalo na ministerstvá práce a zdravotníctva, aby pripravili a uviedli do praxe nový zákon o dlhodobej starostlivosti, ktorý upraví kompetencie a sprehľadní starostlivosť o dlhodobo odkázaných na systémovej báze.

 

img


"Vzhľadom na efektívnosť realizovateľnosti zmien sme sa s kolegami z ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny dohodli na úpravách vlastných systémov, pretože ich považujeme za realizovateľnejšie z hľadiska časového aj vecného," konštatovala v piatok hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

"Môžeme v tejto chvíli potvrdiť, že Ministerstvo zdravotníctva SR a Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR po analýze zdravotného systému a sociálneho systému neidentifikovali v súčasnosti právne prekážky, aby sa poskytovatelia zdravotnej starostlivosti mohli registrovať a poskytovať zároveň zdravotnú starostlivosť aj sociálne služby a následne ich mať hradené podľa predpisov jedného a druhého rezortu," informovalo MPSVR. Ako uviedlo, preto sa oba rezorty napokon aktuálne dohodli na úpravách vlastných systémov.

 

img

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter

Rezort práce však pripomenul, že problematika je primárne v gescii ministerstva zdravotníctva. MPSVR je však od začiatku členom pracovnej skupiny, ktorá pripravuje avizované zmeny aj v tejto podľa rezortu nedostatkovej oblasti zdravotno-sociálnych služieb pre ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies