Ministerstvo požiadalo vietnamského veľvyslanca o vysvetlenie k únosu

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 12:31 • 2 min
Ministerstvo požiadalo vietnamského veľvyslanca o vysvetlenie k únosu

BRATISLAVA - Slovensko požiadalo vo štvrtok vietnamského veľvyslanca Minh Trong Duonga o vysvetlenie podozrení zo zavlečenia vietnamského podnikateľa do vlasti tamojšou tajnou službou.

slovakia

left justify in out

"Ak sa tieto podozrenia potvrdia, budeme to považovať za vážny incident s negatívnym dopadom na naše bilaterálne vzťahy," upozornil generálny riaditeľ politickej sekcie rezortu diplomacie Marián Jakubócy.

 

"Dôrazne odmietame spájanie Slovenska s takýmto konaním, ktoré je neprípustným a odsúdeniahodným porušením medzinárodného práva," konštatoval Jakubócy. Uviedol, že v prípade, ak nebude vysvetlenie dostatočné, Slovenská republika si vyhradzuje možnosť prijatia ďalších opatrení v zmysle diplomatickej praxe.

 

K únosu Trinh Xuan Thanha, podnikateľa a niekdajšieho straníckeho funkcionára, malo dôjsť v lete 2017 v Nemecku. Na únose sa podľa nemeckých médií mala podieľať vietnamská tajná služba. Prípad spájajú i s návštevou generála To Lama na Slovensku, keďže niektorí podozriví sa mohli objaviť v jeho prítomnosti v Slovenskej republike.

 

Trinh Xuan Thanh bol podľa nemeckých médií vo Vietname odsúdený za korupciu a spreneveru miliónov dolárov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona