Ministerstvo podpísalo so združením UNAS dohodu o spolupráci

NETKY.SK • 18 Február 2011, 12:50 • 2 min
Ministerstvo podpísalo so združením UNAS dohodu o spolupráci

Ministerstvo podpísalo so združením UNAS dohodu o spolupráci

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) dnes podpísali dohodu o spolupráci pri vytváraní priaznivého podnikateľského prostredia v odvetví cestnej dopravy a pri presadzovaní zámerov dopravnej politiky. Za ministerstvo dopravy podpísal dohodu minister Ján Figeľ a za UNAS jeho predseda Jaroslav Polaček.
      Rozsah dohody je zhodný s dohodou, ktorú má ministerstvo dopravy uzavretú so Združením cestných dopravcov SR – Česmad. Združenie UNAS sa tým stáva rovnocenným partnerom ministerstva dopravy, podobne ako je to v prípade Česmad-u. Ministerstvo dopravy verí, že podpis dohody s UNAS-om bude mať pozitívny vplyv na optimalizáciu elektronického mýtneho systému na Slovensku, na čom majú obe strany eminentný záujem.
      Ministerstvo dopravy aktívne pracuje na vylepšovaní mýtneho systému už niekoľko mesiacov. Za týmto účelom zriadilo aj Komisiu pre efektívnosť mýta, v ktorej sú zástupcovia ministerstva dopravy, autodopravcov (ČESMAD a UNAS), Národnej diaľničnej spoločnosti, Mýtnej polície a firmy SkyToll, ktorá systém elektronického mýtneho systému na Slovensku prevádzkuje. Z jej rokovaní vzišiel napríklad návrh na zníženie vysokých mýtnych pokút viac ako o polovicu či podnet prešetriť fungovanie mýtneho systému na Slovensku nezávislým auditom. So znížením pokút počíta novela zákona o elektronickom výbere mýta z dielne ministerstva dopravy. Zmena by mala platiť od 1. júla 2011.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona