Ministerstvo pôdohospodárstva je pri Carrefoure znepokojené popretím väčšiny svojich pohľadávok

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 08:53 • 2 min
Ministerstvo pôdohospodárstva je pri Carrefoure znepokojené popretím väčšiny svojich pohľadávok

BRATISLAVA – Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR je znepokojené popretím drvivej väčšiny svojich pohľadávok, ktoré vznikli voči firme Retail Value Stores, a. s., (RVS) prevádzkujúcej obchodný reťazec Carrefour, z titulu nezaplatených pokút.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR v reakcii na výsledky dnešnej schôdze veriteľov RVS uviedol hovorca MPRV Vladimír Machalík, ministerstvo pôdohospodárstva si v reštrukturalizačnom konaní prihlásilo pohľadávku vo výške 2,239 milióna eur, uznaných však bolo len 181.000 eur.

 

"Podnikneme preto potrebné kroky, aby štát o tieto prostriedky z právoplatne uznaných pokút nebol ukrátený," doplnil Machalík. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR podľa neho v predmetnom konaní zastupuje Slovenská konsolidačná, a. s.

 

Podľa Ladislava Baráta, ktorý vykonáva reštrukturalizáciu v spoločnosti RVS, na dnešnej schôdzi veriteľov boli prihlásené pohľadávky veriteľov za približne 20 miliónov eur, uznaných ich bolo za viac ako 17,5 milióna eur. Popretá bola väčšina pohľadávok rezortu pôdohospodárstva, pretože o nich pokračujú súdne spory.

 

"V minulosti boli vyrubené viaceré pokuty z rôznych dôvodov. RVS ako dlžník podávala v rámci správneho konania opravné prostriedky, ktorým odvolací orgán nevyhovel. Existuje však pre dlžníka zákonná možnosť podať žalobu na súd, ktorý by mal vysloviť verdikt, či postup správneho orgánu bol správny," zdôvodnil popretie pohľadávok agroministerstva Barát. Agrorezort tak podľa neho mohol na schôdzi hlasovať len s hlasmi za asi 181.000 eur.

 

Do päťčlenného veriteľského výboru sa podľa informácií reštrukturalizačného správcu na schôdzi veriteľov dostali zástupcovia potravinárskych firiem Mäsokombinát Polička, Berto SK, Kofola, Unilever Slovensko a Pivovary Topvar.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies