Ministerstvo odsúdilo útok na slovenskú novinárku, chce vysvetlenie od maďarskej veľvyslankyne

NETKY.SK • 17 September 2015, 18:14 • 2 min
Ministerstvo odsúdilo útok na slovenskú novinárku, chce vysvetlenie od maďarskej veľvyslankyne

BRATISLAVA – Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí si uvedomuje zložitosť situácie a komplexné bezpečnostné aspekty stavu na maďarsko-srbských hraniciach, avšak fyzický útok na slovenskú novinárku pri jej práci považuje za neprijateľný.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z vyhlásenia, ktoré agentúre SITA poskytol hovorca ministerstva Peter Stano. Ako ďalej uviedol, rezort diplomacie dnes veľvyslankyni Maďarska v SR tlmočil v rámci vopred dohodnutého stretnutia záujem o oficiálne vysvetlenie udalostí.

 

O napadnutí reportérky Denníka N Tímei Beck sa rezort dozvedel až na základe otázky média. Maďarská strana Slovensko o incidente neinformovala, keďže túto povinnosť nemá, pokiaľ o to zadržiavaná osoba nepožiada. „Avšak ani slovenská reportérka či denník, pre ktorý pracuje, nás v stredu v noci nepožiadali o konzulárnu asistenciu,“ vysvetlil Stano.


Ako informoval Denník N, reportérku zatkli a obvinili z nelegálneho prekročenia hraníc. Podľa jej slov pre Denník N ju maďarskí policajti udreli obuškom do chrbta aj nohy. „Pomáhala som vstať jednej rodine zo zeme, keď ma strhli policajti, začali ma udierať obuškom, zviazali mi veľmi natesno ruky plastom a hodili ma na zem,“ opisuje svoje zatknutie reportérka Beck. Policajti jej údajne aj vulgárne nadávali a obviňovali ju z toho, čo „urobili oni - strhli ma na maďarskú stranu,“ povedala pre Denník N.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies