Ministerstvo obrany upozorňuje na ďalšie presuny vojenskej techniky cez územie Slovenska

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 17:53 • 2 min
Ministerstvo obrany upozorňuje na ďalšie presuny vojenskej techniky cez územie Slovenska

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany upozorňuje na ďalšie presuny vojenskej techniky cez územie Slovenska. Pôjde o techniku Ozbrojených síl SR, ako aj spojeneckých vojsk.

slovakia

left justify in out

Dôvodom presunov sú medzinárodné cvičenia a ďalšie vojenské aktivity, ktoré sa konajú v rámci bežnej bilaterálnej spolupráce vojenských jednotiek členských krajín Severoatlantickej aliancie. Informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková. Početne najvýraznejšie presuny zahraničnej techniky sa budú týkať medzinárodného cvičenia Toxic Lance 2017, ktoré sa začína v Zemianskych Kostoľanoch, a sú naplánované na nedeľu. 

Na cvičení v Zemianskych Kostoľanoch sa zúčastní až 196 profesionálnych vojakov zo Slovenska, Českej republiky a Spojených štátov amerických. Pôjde o jednotky radiačnej, chemickej a biologickej ochrany, ktoré sa zamerajú na odborné úlohy v rámci domáceho krízového manažmentu. Armáda ČR vyšle 31 svojich príslušníkov a Národná garda štátu Indiana spolu s americkými jednotkami dislokovanými v Európe 54 vojakov.

 

Svoje zručnosti a spôsobilosti si budú precvičovať od 12. do 18. marca v priestoroch Výcvikového a testovacieho centra radiačnej, chemickej a biologickej ochrany v Zemianskych Kostoľanoch a následne v Centre výcviku Lešť až do 24. marca. Na Lešti sa zároveň uskutoční súčinnostný výcvik s prieskumnou jednotkou mechanizovaného práporu. Vojaci budú mať k dispozícii 49 kusov vojenskej techniky, pričom cestný presun časti techniky medzi Zemianskymi Kostoľanmi a Centrom výcviku Lešť je naplánovaný na 18. marca. Okrem toho sa cez územie Slovenska uskutoční aj ďalších 14 cestných tranzitov vojenskej techniky spojeneckých vojsk, a to v dňoch od 10. do 19. marca, informovala hovorkyňa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies