Ministerstvo obrany Ruska predpovedá pokus o prekážku mierovej dohody v Sýrii kvôli USA

NETKY.SK • 12 Október 2017, 16:35 • 2 min
Ministerstvo obrany Ruska predpovedá pokus o prekážku mierovej dohody v Sýrii kvôli USA

MOSKVA - V Ministerstve obrany neodmietajú pokusy prekaziť mierovú dohodu v južnej zóne eskalácie v Sýrii, po tom, ako "so súhlasom USA", preniklo približne 600 teroristov z američanmi kontrolovaného teritória.

slovakia

left justify in out

Okrem toho, generál Igor Konašenkov vyhlásil, že Ruská strana disponuje materiálmi, potvrdzujúcimi koncentráciu vojenskej techniky teroristov v rajóne americkej bázy Et-Tanfe. 

 

Ako vyhlásil Igor Konašenkov, americká strana vôbec nevysvetlila akým spôsobom cez zónu kontrolovanú ich armádou, prešlo okolo 300 teroristov, ktorí sa pokúsili zablokovať strategicky dôležitu trasu Damask-Dejr ez-Zor, po ktorej sa uskutočňuje zabezpečenie sýrskej armády, a taktiež sa donáša humanitárna pomoc obyvateľom.

 

"Len zo strany vojenskej etiky, ministerstvo Ruskej Federácie, nezverejňuje čerstvé fotomateriály americkej vojenskej zakladňe v Et-Tanfe, oblepenej, slušne povedané, pre vojakov USA netypickými terénnymi autami s veľkokalibrovým výstrojom," vyhlásili v Ministerstve obrany Ruska.

 

"Zodpovednosť za prekazenie mierového procesu, bude niesť USA," podčiarkli predstavitelia Ministerstva Ruskej Federácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona