Ministerstvo obrany rieši situáciu s vojenskými lietadlami

NETKY.SK • 12 Október 2014, 11:54 • 2 min
Ministerstvo obrany rieši situáciu s vojenskými lietadlami

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany rieši situáciu s vojenskými lietadlami. Podľa zmlúv zverejnených v Centrálnom registri zmlúv prídu na Slovensko ukrajinskí odborníci predĺžiť životnosť motorov lietadla AN-26V.

slovakia

left justify in out

Ide o lietadlo strednej kategórie a používa sa na prepravu najmä materiálu, ale aj osôb. Hovorca Ozbrojených síl SR Štefan Zemanovič pre agentúru SITA spresnil, že s prevádzkou tohto lietadla sa počíta do konca februára 2016 a preto požiadali o predĺženie životnosti jeho motorov. Náklady na to dosiahnu vyše 28 500 eur.

 

Podľa ďalšej zmluvy rezort nakúpi náhradné diely a materiál pre lietadla L- 410 v hodnote viac ako 178 000 eur. Vojaci majú k dispozícii sedem lietadiel L-410, z nich sú štyri novšie. Tri najstaršie lietadlá majú v súčasnosti 20 rokov, uviedol Zemanovič. Kupované náhradné diely sú určené na použitie vo všetkých lietadlách typového radu L-410 prevádzkovaných ozbrojenými silami, dodal.

 

Rezort obrany plánuje pre potreby armády kúpiť nové lietadlá C-27J SPARTAN. Minister obrany Martin Glváč avizoval, že predloží materiály súvisiace s ich kúpou na najbližšie rokovanie Bezpečnostnej rady. Ministerstvo má záujem o dve lietadlá C-27J SPARTAN v konfigurácii podľa požiadaviek OS SR na stredné dopravné lietadlo. Prvé lietadlo by malo byť dodané do 26 mesiacov a druhé do 38 mesiacov po nadobudnutí účinnosti kontraktu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies