AKTUALIZOVANÉ Pri nehode vojenskej Tatry utrpelo zranenia sedemnásť vojakov, vodič sa vyhýbal cyklistovi

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 14:00 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Pri nehode vojenskej Tatry utrpelo zranenia sedemnásť  vojakov, vodič sa vyhýbal cyklistovi

BRATISLAVA - Po štvrtkovej (18. 5.) nehode vojenskej Tatry 815 je v nemocniciach v Banskej Bystrici, Zvolene, Žiari nad Hronom a Nitre hospitalizovaných naďalej deväť vojakov.

slovakia

left justify in out

"Vo štvrtok boli u nás ošetrení siedmi vojaci, štyria boli prepustení do domácej liečby. Stále ostávajú v nemocnici hospitalizovaní traja," informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica Ružena Maťašeje. Stav hospitalizovaných vojakov je podľa jej slov stabilizovaný.

 

Vo zvolenskej nemocnici je na chirurgickej jednotke intenzívnej starostlivosti hospitalizovaný jeden vojak so stredne ťažkými poraneniami. Podľa Marty Csergeovej, hovorkyne spoločnosti Agel, ktorá zvolenskú nemocnicu spravuje, je pacient v stabilizovanom stave. Vo štvrtok boli podľa jej slov v nemocnici ambulantne ošetrení s ľahkými poraneniami aj ďalší štyria vojaci.

 

Rovnako štyria vojaci sú v starostlivosti lekárov žiarskej nemocnice. Ich stav je podľa hovorcu spoločnosti Svet zdravia Tomáša Kráľa stabilizovaný. "Dvaja z nich budú prepustení dnes večer. Tretieho vojaka plánuje nemocnica prepustiť zajtra ráno a štvrtého čaká ešte dnes operačný výkon," podotkol Kráľ.

 

Jeden vojak ostáva naďalej hospitalizovaný v nitrianskej fakultnej nemocnici. Hovorkyňa nemocnice Tatiana Timková uviedla, že je v stabilizovanom stave a bez ohrozenia života.

 

Pri prechádzaní zákrutou sa vodič vyhýbal cyklistovi, ktorý stál na ľavom okraji cesty. Následkom toho vyšiel pravým kolesom mimo cestu a s vozidlom sa prevrátil na pravý bok do potoka.

 

Na korbe vozidla sa nachádzalo 19 vojakov, z ktorých sa 17 zranilo, šiesti z nich ťažko. "Vodič sa pri dopravnej nehode nezranil. Do vyšetrovania dopravnej nehody bol pribratý aj znalec z odboru cestnej dopravy," dodala Faltániová.

 

"Jeden vojak utrpel ťažké zranenia, päť z nich stredne ťažké a zvyšok ľahké," povedal Chmel s tým, že ide o konečné čísla. Vojaci prevážaní vrtuľníkom utrpeli zranenia hlavy, hrudníka či chrbtice.

 

Rezort tvrdí, že ťažko zranení sú štyria vojaci, záchranári hovoria o dvoch ťažko zranených. Vozidlo s vojakmi sa údajne prevrátilo. 

 

Pri nehode vojenskej Tatry 815 sa dnes popoludní v priestore Vojenského útvaru Močiar zranilo sedem profesionálnych vojakov z Krídla velenia a riadenia prieskumu Vzdušných síl Ozbrojených síl SR. 

 

Na mieste zasahujú hasiči a zdravotníci. Vozidlo sa údajne prevrátilo. V Tatre malo byť dokopy 15 ľudí, siedmich zranených museli previezť do nemocníc - dvoch ťažko zranených presunuli vrtuľníkom do Roosveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, päť odviezli sanitky do nemocnice v Žiari nad Hronom.

 

"Zásah stále prebieha," povedal hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

 

Vzhľadom na to, že minister obrany Peter Gajdoš je v súčasnosti na rokovaniach ministrov obrany EÚ v Bruseli, koordináciou riešenia udalosti poverlili šéfa krízového štábu MO SR, štátneho tajomníka Mariána Saloňa.

 

Vec už rieši aj komisia náčelníka Generálneho štábu OS SR. Informovala o tom hovorkyňa rezortu Danka Capáková s tým, že v súčasnosti nie je možné poskytnúť ďalšie informácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies