Ministerstvo obrany neumožnilo Ilave jednodňové testovanie

NETKY.SK • 21 November 2020, 13:55 • 2 min
Ministerstvo obrany neumožnilo Ilave jednodňové testovanie

ILAVA - V jednom z najmenších okresných miest na Slovensku sa cez víkend koná celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 už po tretí raz. Radnica po dohode s krízovým štábom mesta chcela testovanie obmedziť iba na jeden deň, rezort obrany to však neumožnil.

slovakia

left justify in out

Po oba dni sa v Ilave bude testovať od 8:00 do 20:00 s obednou a podvečernou prestávkou.

 

"Mesto Ilava žiadalo ozbrojené sily o zníženie počtu odberových miest a testovacích dní z dôvodu úspory finančných prostriedkov a personálneho stavu. Našej požiadavke však nebolo vyhovené a testovanie v uvedenom rozsahu je rozhodnutím ministerstva obrany," uviedol ilavský primátor Viktor Wiedermann.

 

img

 

Štyri odberné miesta 
Počet odberných miest je v porovnaní s predchádzajúcimi dvomi kolami testovania nižší, vzhľadom na poveternostné podmienky zrušili odberné miesto v areáli futbalového ihriska. K dispozícii sú tak štyri odberné miesta v dome kultúry, telocvični základnej školy, budove bývalej obchodnej akadémie a v kultúrnom dome v miestnej časti Klobušice.

 

img

 


Ilava mala v oboch predchádzajúcich kolách celoplošného testovania podobné výsledky, pri prvom odhalili 44 pozitívnych prípadov a pri druhom ešte o dva viac. Miera pozitivity tak dosiahla 1,30 %. V Ilavskom okrese boli do opakovaného testovania zaradené ešte obce Červený Kameň, Ladce, Slavnica, Sedmerovec, Košeca a Krivoklát.
 

Ochranné pomôcky môžete objednávať na shop.netky.sk. Na sklade sú ochranné rúška jednorázové, ochanné rúška textilné a dezinfekčné gély.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies