Ministerstvo obrany nakúpi pre vojakov nepremokavé odevy za približne 4,8 mil. eur

NETKY.SK • 3 Október 2014, 12:12 • 2 min
Ministerstvo obrany nakúpi pre vojakov nepremokavé odevy za približne 4,8 mil. eur

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany plánuje pre vojakov nakúpiť nepremokavé odevy za približne 4,8 milióna eur vrátane DPH. Výsledkom verejného obstarávania, ktoré plánuje rezort vyhlásiť, bude rámcová dohoda na obdobie štyroch rokov.

slovakia

left justify in out

"V tomto prípade dodávateľa vyberieme v elektronickej aukcii v rámci nadlimitnej verejnej súťaže. Reálne počty zakúpených nepremokavých odevov budú závisieť od aktuálnych potrieb a finančných možností rezortu," vysvetlila hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková s tým, že nepremokavé odevy sú určené na výcvik vojakov v poľných podmienkach, ale aj pre tých, ktorí pôsobia v zahraničných operáciách.
      

Ministerstvo obrany plánuje pre vojakov nakúpiť aj košele a blúzy za 420.000 eur vrátane DPH. Aj v tomto prípade bude výsledkom verejného obstarávania, ktoré plánuje rezort vyhlásiť, rámcová dohoda na obdobie štyroch rokov. Dodávateľa bude ministerstvo vyberať elektronickou aukciou v rámci nadlimitnej súťaže. Reálne počty zakúpených odevov budú závisieť od aktuálnych potrieb a finančných možností rezortu.
      

V tomto prípade ide o nákup košieľ s krátkymi aj dlhými rukávmi, bundokošieľ s krátkymi rukávmi, blúz s krátkymi aj s dlhými rukávmi, košieľ pre vojenskú hudbu a slávnostných košieľ. "Vedenie rezortu obrany robí maximum pre to, aby mali vojaci zabezpečený výstroj, ktorý pre službu potrebujú," zdôraznila hovorkyňa. Dodala, že v oboch prípadoch platí, že nemusí byť vyčerpaná celá plánovaná suma.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies