Ministerstvo kultúry potvrdilo vyhlásenie Ekoiuventy za pamiatku

NETKY.SK • 23 November 2016, 11:32 • 2 min
Ministerstvo kultúry potvrdilo vyhlásenie Ekoiuventy za pamiatku

BRATISLAVA - Ministerstvo kultúry (MK) SR potvrdilo rozhodnutie o vyhlásení areálu Ekoiuventy na Búdkovej ulici v Bratislave za národnú kultúrnu pamiatku. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Nora Gubková.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo tým reagovalo na aktivity vlastníkov okolitých pozemkov, ktorí sa v apríli tohto roku odvolali proti prvostupňovému rozhodnutiu Pamiatkového úradu SR. Ministerstvo kultúry ich námietkam však nevyhovelo a pôvodný verdikt potvrdilo.

 

"Rozhodnutie ministerstva vítame. Vyhlásenie Ekoiuventy naše miestne zastupiteľstvo iniciovalo ešte v minulom roku, aby tak pomohlo záchrane tohto ikonického objektu," skonštatoval starosta Starého Mesta Radoslav Števčík.

 

Pamiatkový úrad SR vo svojom rozhodnutí na jar informoval, že v areáli Ekoiuventy sú pamiatkovými objektmi dom mládeže s nástupnou plochou, schodisko, bazén, amfiteáter, polyfunkčný dom i sadovnícka úprava.

 

Budovu a areál Ekoiuventy, ktoré patria ministerstvu školstva, opustili minulý rok v októbri poslední úradníci. Vysťahovať sa museli do inej budovy Iuventy v bratislavskej Karlovej Vsi. Vtedajší minister školstva Juraj Draxler to odôvodnil tým, že potrebujú, aby úradníci tejto príspevkovej organizácie ministerstva pracovali pohromade.

 

Rezort školstva tento mesiac TASR informoval, že už začal s rekonštrukčnými prácami v areáli a na budove Ekoiuventy. Obnovou prechádza aj bazén, ktorý bol dlhodobo odstavený. Ministerstvo predpokladá, že areál sprístupní verejnosti na začiatku budúcoročnej letnej sezóny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies