Ministerstvo hospodárstva sa pripravuje na plynové vratky

NETKY.SK • 10 December 2015, 15:12 • 2 min
Ministerstvo hospodárstva sa pripravuje na plynové vratky

BRATISLAVA - Ministerstvo hospodárstva SR (MH) sa už pripravuje na vyplácanie takzvaných plynových vratiek. Rezort hospodárstva už pre tento účel pripravil vyhlášku. Podľa nej by mali slovenské domácnosti od štátu dostať naspäť peniaze za spotrebovaný zemný plyn v tomto roku v sume od 10 do 165 eur.

slovakia

left justify in out

Podľa toho, koľko plynu spotrebovali. Celkovo by malo na tento účel ísť z budúcoročného štátneho rozpočtu zhruba 47 miliónov eur.

 

Na plynové vratky bude mať nárok každý odberateľ, ktorý splní dve podmienky. Prvou podmienkou je, že nespotreboval za ostatných 12 mesiacov viac ako 68 573 kilowatthodín plynu. "Príspevok bude teda vyplácaný odberateľom so zazmluvnenou tarifou D1 až D3,“ dodalo ministerstvo hospodárstva. Nebude sa to týkať odberateľov v tarife D4, medzi ktorých patria napríklad aj "vykurovači bazénov".

 

Ďalším predpokladom pre vyplatenie príspevku je, že odberateľ mal uzatvorenú k prvému novembru tohto roka platnú zmluvu o združenej dodávke plynu do konkrétneho odberného miesta s akýmkoľvek dodávateľom plynu. "Príspevok sa teda bude vyplácať odberateľovi, ktorému bola k prvému novembru tohto roka realizovaná dodávka plynu do konkrétneho odberného miesta na základe zmluvy o združenej dodávke plynu,“ doplnil rezort hospodárstva.

 

Odberatelia nebudú musieť pre vratky plynu nič urobiť. Začiatkom roka by im mal prísť šek s vypočítanou sumou, ktorú im vyplatí pošta. Plynové vratky zaviedla súčasná vláda SR v rámci druhého sociálneho balíčka, ktorý pripravila vládnuca strana Smer-SD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies