Ministerstvo hospodárstva nesplní sľub o dodaní antigénných testov

NETKY.SK • 29 December 2020, 17:36 • 2 min
Ministerstvo hospodárstva nesplní sľub o dodaní antigénných testov

BRATISLAVA - Kauza nákupu antigénnych testov zdá sa stále nekončí, naopak sa znovu zamotáva.

slovakia

left justify in out

Potom, čo zrušil verejné obstarávanie na nákup antigénych testov,minister hospodárstva Richard Sulík sľúbil, že do 7. januára napriek tomu prídu na Slovensko. A to v počte štyroch miliónov testov. 

 

Čítajte tu: Sulík zastavuje nákup antigénových testov proti koronavírusu, čo to znamená?

 

Zmena

 

„Antigénové testy prídu na Slovensko v avizovanom termíne 7. januára v počte kusov 2,6 milióna, čo je zároveň maximálna kapacita lietadla," oznámilo dnes ministerstvo.

V dodatočnej odpovedi ministerstvo tvrdí, že dôležitou súčasťou zmluvy je aj opcia, ktorej využitie automaticky zabezpečí dodanie ďalších 2,6 milióna antigénových testov. 

 

„Rezort hospodárstva tak má vytvorený priestor na dodávku množstva ďalších testov tak, aby v žiadnom prípade nechýbali. Ministerstvo je pripravené túto opciu využiť, kapacitu prepravy testov v rámci jedného lietadla však nedokáže žiadnym spôsobom ovplyvniť," dodal rezort hospodárstva.

 

Stále pritom nie je jasné ani to od akej firmy a za koľko vláda nakúpi antigéne testy. Hoci totiž ministerstvo hospodárstva sľúbilo zverejniť zmluvu už v pondelok 28. decembra, v Centrálnom registri zmlúv sa doteraz nenachádza.

„Zmluva bude zverejnená v centrálnom registri zmlúv (CRZ) v najbližších hodinách," reagovalo ministerstvo hospodárstva. 

 

Správu budeme aktualizovať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies