Ministerstvo hospodárstva bude riadiť Kažimír, prezident ho poverí v stredu

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 15:17 • 2 min
Ministerstvo hospodárstva bude riadiť Kažimír, prezident ho poverí v stredu

BRATISLAVA - Ministerstvo hospodárstva bude po odchádzajúcom Pavlovi Pavlisovi (Smer-SD) riadiť Peter Kažimír (Smer-SD). Potvrdila to dnes prezidentská kancelária.

slovakia

left justify in out

"Prezident Andrej Kiska prijme abdikáciu ministra hospodárstva Pavla Pavlisa na budúci týždeň v stredu (6.5.) a riadením rezortu hospodárstva poverí podpredsedu vlády a ministra financií Petra Kažimíra," informoval TASR šéf komunikačného odboru Kancelárie prezidenta SR Roman Krpelan.
     

Vedením rezortu hospodárstva bude poverený jeden z podpredsedov vlády, podpredseda vlády a minister financií Peter Kažimír alebo podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny, avizoval v stredu (29.4.) premiér Robert Fico (Smer-SD). Návrh na poverenie vedením rezortu hospodárstva jedného z podpredsedov vlády prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi mal poslať dnes.
     

Nový šéf rezortu nahradí vo funkcii Pavla Pavlisa, ktorý oznámil odstúpenie z postu 21. apríla tohto roka. Stalo sa tak po medializácii informácií o upratovacích službách v organizáciách spadajúcich pod jeho rezort, ktoré získala firma jeho švagra, a po následnom rozhovore s predsedom vlády. Pavlis bol vo funkcii ministra necelý rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies