Ministerstvo hospodárstva bude dozerať na prešetrenie tragédie v Mochovciach

NETKY.SK • 30 Máj 2015, 09:56 • 2 min
Ministerstvo hospodárstva bude dozerať na prešetrenie tragédie v Mochovciach

BRATISLAVA - Ministerstvo hospodárstva bude dozerať na prešetrenie tragédie v jadrovej elektrárni v Mochovciach, kde pre únik argónu pri zváračských prácach zomrel jeden muž a druhý sa priotrávil.

slovakia

left justify in out

Rezort bude trvať na prijatí nových, prísnejších bezpečnostných opatrení, aby sa v budúcnosti zabránilo podobnej tragédii. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva hospodárstva Miriam Žiaková s tým, že ministerstvo zároveň bude trvať na vyvodení veľmi prísnych konzekvencií voči manažmentu spoločnosti, ak sa preukáže, že boli zanedbané bezpečnostné opatrenia a dodržiavanie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a ak mohli zodpovední riadiaci pracovníci dodržiavaním prísnych zásad bezpečnosti tejto tragédii zabrániť.


Tragická udalosť v Mochovciach sa stala 28. mája. Podľa prvých výsledkov prešetrovania bol smrteľný úraz spôsobený únikom argónu pri zváračských prácach. Napriek tomu, že privolaná záchranná služba dorazila na miesto nešťastia za niekoľko minút, nevedela už pracovníkovi pomôcť. Jeho kolega, ktorý ho našiel na podlahe nerezovej nádrže mu chcel poskytnúť pomoc a z nádrže ho vytiahnuť, avšak pritom z rovnakého dôvodu - vdýchnutia argónu, tiež v nádrži skolaboval. Vďaka rýchlej pomoci ďalších pracovníkov našťastie prežil a previezli ho sanitkou do nitrianskej nemocnice.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies