Ministerstvo financií bude obstarávať audit štátnych účtovných závierok aj elektronicky

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 13:52 • 2 min
Ministerstvo financií bude obstarávať audit štátnych účtovných závierok aj elektronicky

BRATISLAVA - Ministerstvo financií bude obstarávať audity štátnych účtovných závierok na tri roky. Predpokladaná hodnota tejto zákazky je 4 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Pôjde o audity konsolidovaných účtovných závierok kapitol štátneho rozpočtu a konsolidovanej účtovnej závierky ústrednej správy za roky 2016 až 2018. Povinnosť overiť tieto účtovné závierky audítorom vyplýva zo zákona o účtovníctve.

slovakia

left justify in out

"Z poznatkov a skúseností pri overovaní predmetných závierok za predchádzajúce roky 2010 až 2015 vyplýva, že najefektívnejším spôsobom bude zabezpečiť splnenie všetkých povinností súvisiacich s overením konsolidovaných účtovných závierok aj výročných správ na všetkých úrovniach konsolidácie rovnakým audítorom, audítorskou spoločnosťou alebo konzorciom audítorských spoločností," uviedlo o pripravovanom verejnom obstarávaní ministerstvo financií. Takto komplexne formulovaný predmet zákazky prinesie podľa rezortu aj úsporu verejných financií, keďže nebude nevyhnutné vykonať dodatočné audítorské postupy.

Verejné obstarávanie zahŕňa podľa ministerstva tri účtovné obdobia, teda roky 2016, 2017 a 2018 preto, aby audítor mohol hlbšie poznať auditovaný subjekt, čo sa má prejaviť aj na kvalite vykonaného auditu, kvalite záverečnej správy z auditu, ako aj v kompetentnosti navrhovaných opatrení. "Pri verejnom obstarávaní sa predpokladá využitie elektronickej aukcie, čo je jedna z najtransparentnejších foriem obstarávania. S víťazným uchádzačom bude uzatvorená zmluva, ktorá bude účinná od jej zverejnenia v Centrálnom registri zmlúv do 31. decembra 2019," dodáva ministerstvo financií.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies