Ministerstvo dopravy nerokuje so žiadnym záujemcom o bratislavské letisko

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 16:13 • 2 min
Ministerstvo dopravy nerokuje so žiadnym záujemcom o bratislavské letisko

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy a výstavby nerokuje so žiadnym záujemcom o bratislavské letisko, ani nedostalo v tejto súvislosti žiadosť ruskej spoločnosti Novaport.

slovakia

left justify in out

"Zámerom ministerstva je do pol roka mať jasnú predstavu o smerovaní letiska a predstaviť najvhodnejšiu alternatívu jeho rozvoja," informovala agentúru SITA rezortná hovorkyňa Karolína Ducká. Reagovala tak na medializované informácie o záujme spomínanej ruskej spoločnosti o letisko M R. Štefánika v Bratislave.

Súčasné vedenie ministerstva dopravy a výstavby aktualizuje finančné a ekonomické aspekty navrhovanej koncesnej stratégie, analyzuje možnosti rozvoja bratislavského letiska a zvažuje aj ďalšie varianty riešenia, pričom vhodnú alternatívu riešenia určia prebiehajúce analýzy. "Jednou z posudzovaných  alternatív je zabezpečenie rozvoja Letiska Bratislava formou udelenia koncesie strategickému partnerovi na základe medzinárodného tendra," uviedla Ducká.

Ministerstvo už  v minulom volebnom období hľadalo spôsoby ako najlepšie definovať podmienky pre vstup strategického partnera pre bratislavské letisko. "Súčasťou týchto rokovaní bol aj podpis memoranda (v minulom roku) so spoločnosťou Meridian, na základe ktorých chcelo ministerstvo identifikovať potenciál rozvoja letiska v rôznych oblastiach pred tým, ako by bola vypísaná súťaž," priblížila Ducká. Diskutovalo sa pritom o viacerých spôsoboch rozvoja bratislavského letiska, ako je jeho rozšírenie alebo posilnenie domácich aj zahraničných letov. "Memorandum je nezáväzné a Slovensko k ničomu nezaväzuje," dodala hovorkyňa.

Novaport rovnako ako Meridian Capital patrí do investičnej skupiny AEON. Novaport podľa vlastného portálu prevádzkuje v Rusku regionálne letiská v Novosibirsku, Čeľabinsku, Astrachane vo Volgograde, Čite, Tomsku, Perme, Barnaule, Ťumeni a Murmansku. Spoločnosť sa prihlásila do  tendra na výber koncesionára a operátora Letiska Nikolu Teslu v srbskom Belehrade. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona