Ministerstvo dopravy nemá žiadne pochybnosti o transparentnosti a kvalite obchvatu Bratislavy

NETKY.SK • 20 Február 2017, 15:14 • 2 min
Ministerstvo dopravy nemá žiadne pochybnosti o transparentnosti a kvalite obchvatu Bratislavy

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy nemá absolútne žiadne pochybnosti o transparentnosti a kvalite celého projektu obchvatu Bratislavy, ktorý má tvoriť časť diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7. Pre TASR to dnes uviedli z komunikačného odboru rezortu.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo dopravy zároveň doplnilo, že je "vždy pripravené odpovedať na každú otázku ohľadom tohto projektu, ktorý bol ocenený ako najlepší PPP projekt (projekt verejno-súkromného partnerstva) v Európe v roku 2016".

 

Ministerstvo takto reagovalo na dnešné vyjadrenia predstaviteľov Európskej investičnej banky (EIB), ktorá obchvat Bratislavy podporila sumou 427 miliónov eur. Podľa viceprezidenta EIB Vazila Hudáka eviduje banka niekoľko výhrad k efektívnosti tohto projektu, ktoré vyhodnotí v najbližších týždňoch. Ak by sa ukázali ako opodstatnené, pripúšťa aj možnosť odstúpenia od projektu.

 

Rezort dopravy tiež dodal, že súťaže na výstavbu a prevádzku bratislavského obchvatu sa zúčastnili tie najlepšie firmy z celého sveta. "Počas súťaže nebol nikto vylúčený a proti priebehu súťaže sa nikto neodvolal, pričom sami súťažiaci ocenili transparentnosť celého procesu," dodali z komunikačného oddelenia rezortu.

 

Takisto aj samotné financujúce banky boli podľa ministerstva o celom procese veľmi podrobne informované. "Celý projekt samostatne hodnotili a predstavitelia EIB dokonca vystúpili pred verejnosť so svojou analýzou celého projektu na seminári pre verejnosť," dodalo ministerstvo.

 

Podnety, ktoré ministerstvo dopravy v tejto súvislosti zaznamenalo, sa týkajú dezinterpretácie štúdie realizovateľnosti a s tým spojených článkov na internete. Tie však podľa rezortu hovorili o predražení projektu o jednu miliardu, pričom vysúťažená cena bola v skutočnosti ešte o dve miliardy eur nižšia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies