Ministerstvo dopravy navýšilo finančnú čiastku pre organizácie cestovného ruchu

NETKY.SK • 11 Júl 2018, 18:09 • 2 min
Ministerstvo dopravy navýšilo finančnú čiastku pre organizácie cestovného ruchu

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy a výstavby navýšilo finančnú čiastku, ktorá poputuje organizáciám cestovného ruchu (OCR) na podporu ich aktivít.

slovakia

left justify in out

Spolu 40 subjektov v cestovnom ruchu si v roku 2018 rozdelí takmer 5,7 milióna eur vo forme dotácií. V porovnaní s minulým rokom ide o čiastku navýšenú o približne 700-tisíc eur. Ako informoval rezort dopravy v tlačovej správe, dodatočné peniaze vyčlenil z vlastnej kapitoly a snahou je pomocou nich ešte viac podporiť rozvoj domáceho turistického ruchu.

"Na Slovensku sa dnes turistickému ruchu darí, čo je samozrejme, veľkou výzvou pre nás všetkých, aby sme v silnej konkurencii dokázali obstáť aj naďalej. Toto je krok k tomu, aby sme podporili zmysluplné a kreatívne projekty, ktoré prilákajú do regiónov ďalších zvedavých návštevníkov,“ uviedol minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek.

Peniaze poputujú do 35 oblastných (OOCR) a piatich krajských organizácií cestovného ruchu (KOCR). Tie musia pridelené prostriedky zo zákona o podpore cestovného ruchu použiť na deväť hlavných aktivít, ako sú napr. marketing, tvorba produktov v cestovnom ruchu, atraktivita cestovného ruchu či vzdelávanie.

"Prideľovanie dotácií a prípadné ďalšie navyšovanie musí predovšetkým odrážať ich efektívne využívanie. Chceme vytvoriť dobre fungujúci systém, ktorý dokáže turistom v regiónoch ponúknuť komplexný produkt a teda zvýšiť tak návštevnosť Slovenska. Dnešná doba inovácií nás tiež núti k vyššej kreativite, ktorú musíme využívať aj v marketingu,“ konštatoval štátny tajomník ministerstva dopravy Peter Ďurček.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies