Ministerstvo dopravy dôvod na štrajk nevidí, požiadavky autodopravcov rieši

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 13:22 • 2 min
Ministerstvo dopravy dôvod na štrajk nevidí, požiadavky autodopravcov rieši

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy nevidí dôvod na štrajk zo strany autodopravcov. Všetky ich požiadavky už priebežne rieši a vyzýva ich preto na návrat k rokovaniam.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave to vyhlásil štátny tajomník rezortu dopravy Viktor Stromček.
      

"Nie je žiaden dôvod na štrajk. Všetky problémy, ktoré boli, sme riešili a aj priebežne riešime," zdôraznil. Reagoval tak na dnešné stanovisko Únie autodopravcov Slovenska (UNAS), ktorá vyhlásila, že pristupuje na ostrý štrajk. Jeho súčasťou majú byť aj blokácie ciest. Dopravcovia sa podľa vlastných slov obávajú, že vláda nenaplní podmienky, na ktorých sa dohodli s rezortom dopravy a majú pocit, že štát ich "vodí za nos".
      

Ministerstvo však argumentuje, že práve dnes o 13. hodine je naplánované ďalšie rokovanie s UNAS, ako aj so Združením cestných dopravcov Česmad Slovakia, Národnou diaľničnou spoločnosťou (NDS) a mýtnou firmou SkyToll. Dátum rokovania aj tému, teda "detské choroby" mýtneho systému, určili podľa rezortu sami dopravcovia z UNAS. "Nevieme, či dnes prídu a sami sme zvedaví na ďalší vývoj," podotkol Stromček.
      

Podľa jeho slov by k tejto situácii neprišlo, keby sa Slovensko nenachádzalo pár týždňov pred prezidentskými voľbami. "Vyzývame ich spätne k tomu, aby sme sa vrátili k rokovaniam, k dohodnutým termínom, ako boli z ich strany navrhnuté," apeloval na dopravcov štátny tajomník. Pokiaľ to autodopravcovia neurobia, bude to podľa neho znamenať, že niekto túto tému politicky zneužíva. Poukázal pritom na to, že nie všetci členovia úzkeho vedenia UNAS sú kamionistami či dopravcami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies