Ministerstvo pripravuje zavedenie rekreačných poukážok do výšky 500 eur

NETKY.SK • 18 Apríl 2018, 15:55 • 2 min
Ministerstvo pripravuje zavedenie rekreačných poukážok do výšky 500 eur

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR víta všetky snahy a kroky, ktoré prispievajú k rozvoju cestovného ruchu na Slovensku. Pre TASR to uviedla hovorkyňa rezortu Karolína Ducká, čím reagovala na stredajšie vyjadrenie vládnej strany SNS.

slovakia

left justify in out

Národniari uviedli, že chcú diskutovať so svojimi koaličnými partnermi o zníženej 10-% dani z pridanej hodnoty (DPH) na ubytovacie služby či o cestovných šekoch pre zamestnancov. Takmer všetky štáty v Európskej únii už totiž podľa SNS podobné nástroje podpory domáceho cestovného ruchu majú.

 

"Sme veľmi radi, že v súčasnosti sa cestovnému ruchu u nás naďalej darí. Aby sme umožnili samotným Slovákom viac cestovať a spoznávať našu krajinu, ako jeden zo systémových nástrojov na podporu domáceho cestovného ruchu pripravujeme zavedenie rekreačných poukážok s hodnotou do výšky 500 eur," avizovala Ducká.

 

Zo systému by mohli podľa jej slov profitovať všetci zúčastnení. "Podnikatelia v sektore turizmu vrátane všetkých infraštruktúr spojených s cestovným ruchom môžu očakávať rast návštevnosti a vyššiu obsadenosť aj mimo sezóny, zvýšenú spotrebu služieb a tovarov i vyššie príjmy," doplnila.

 

Zároveň by podľa hovorkyne používanie rekreačných poukážok pomohlo aj v boji so šedou ekonomikou v sektore ubytovania a zlepšilo tak výber miestnych daní z ubytovania, čo by pomohlo aj samosprávam.

 

"V prípade zníženia DPH, je potrebná zhoda všetkých zainteresovaných strán, predovšetkým ministerstva financií, ktoré je ústredným orgánom pre oblasť daní a poplatkov," reagovala tiež Ducká.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies