Ministerstvo chce zachovanie maximálneho počtu miest pre stredné zdravotnícke školy

NETKY.SK • 16 Január 2019, 15:02 • 2 min
Ministerstvo chce zachovanie maximálneho počtu miest pre stredné zdravotnícke školy

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva SR (MZ) oslovilo listom ministerky Andrey Kalavskej všetky VÚC s požiadavkou na otvorenie a zachovanie maximálneho počtu miest pre stredné zdravotnícke školy. Rezort zdravotníctva o tom Informoval v reakcii na vyhlásenie Asociácie nemocníc Slovenska (ANS), v ktorom upozornila na možné znižovanie počtu žiakov na stredných zdravotníckych školách.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo informovalo, že vníma problematiku s plnou vážnosťou a robí maximum pre to, aby bol v systéme dostatok zdravotníckych pracovníkov v jednotlivých špecializáciách.

 

"Aj preto sme si aktívne vyžiadali od jednotlivých stredných zdravotníckych škôl určenie počtu žiakov do prvého ročníka a v súčinnosti s ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu, so zriaďovateľmi a Slovenskou komorou medicínsko-technických pracovníkov sa uskutočnia rokovania k prehodnoteniu určenia počtu žiakov do jednotlivých študijných odborov na stredných zdravotníckych školách už dňa 24. 1. 2019," uviedlo MZ.

 

 

Žiadosť o preskúmanie určenia počtu žiakov prvého ročníka stredných škôl môže podať podľa ministerstva zriaďovateľ strednej školy, príslušná stavovská organizácia, príslušná profesijná organizácia alebo príslušné ministerstvo.

 

img

 

Ministerstvo do polovice decembra 2018 neobdržalo od žiadnej strednej zdravotníckej školy informáciu o nespokojnosti s počtom žiakov v triedach, aby MZ mohlo požiadať Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR o preskúmanie určenia počtu žiakov prvého ročníka v zákonom stanovenej lehote.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona