Ministerstvo chce pedagógom vysvetľovať, aké možnosti ochrany majú

NETKY.SK • 29 Marec 2015, 08:11 • 2 min
Ministerstvo chce pedagógom vysvetľovať, aké možnosti ochrany majú

BRATISLAVA - Z učiteľov nebudú verejní činitelia a ani sa nebude meniť ich status. Naopak, ministerstvo školstva chce pedagógom vysvetľovať, aké možnosti ochrany im už dnes zákon umožňuje.

slovakia

left justify in out

"V mnohých prípadoch riaditelia a ani samotní učitelia nevedia, akú ochranu im už dnes zákon dáva," uviedol minister školstva Juraj Draxler. Ochranu učiteľov chce podľa jeho slov ministerstvo dotvoriť cez nariadenia a usmernenia tak, aby bola uplatňovaná v praxi.

 

Súčasťou týchto opatrení má byť aj informačná kampaň pre pedagógov. "Budeme sa snažiť aj usmerneniami informovať riaditeľov, smerovať ich tam, aby vedeli presnú následnosť krokov, ktorú musia vykonať tak, aby učiteľov vedeli efektívne ochrániť a aby učitelia naozaj mali pocit, že sú chránení a že pre svoju prácu majú vytvorené také podmienky, aké majú mať," dodal šéf rezortu školstva.

 

O posilnení statusu učiteľov sa hovorilo už v minulosti. Napríklad počas štrajku učiteľov v roku 2012 vláda im ponúkala status verejných činiteľov. Odborári vtedy uviedli, že zavedenie tohto inštitútu si vyžaduje odbornú diskusiu. V roku 2009 chcel z učiteľov spraviť verejných činiteľov aj vtedajší minister školstva Ján Mikolaj. Učiteľom vtedy nakoniec v zákone o pedagogických zamestnancoch pridelili status chránenej osoby.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona