Ministerstvo chce nakúpiť pomôcky do viac ako 200 základných škôl

NETKY.SK • 16 August 2015, 09:35 • 2 min
Ministerstvo chce nakúpiť pomôcky do viac ako 200 základných škôl

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva vyhlásilo súťaž na nákup nových učebných pomôcok do škôl. Predpokladaná hodnota zákazky je 10.916.652,60 eura bez DPH. Vyplýva to z vestníka verejného obstarávania.

slovakia

left justify in out

Pomôcky by mali slúžiť na predmety technika, biológia, chémia a fyzika v oblastiach vzdelávania Človek a príroda a Človek a svet práce. Ako sa uvádza v popise zákazky, dôvodom plánovaného nákupu pomôcok je podpora polytechnickej výchovy.

 

Ministerstvo školstva spresnilo, že základné školy by mali dostať napríklad dielenské ručné náradie, súpravu mini-eko vodíkové autíčko, digitálne mikroskopy, resuscitačné figuríny či kostry človeka, na predmet chémia budú slúžiť laboratórne stojany s príslušenstvom, prenosné ekologické kufríky so sadou náhradných činidiel. Do škôl pôjde aj demonštračná súprava Termodynamika, sada Fyzika hrou a elektroskop. "Pomôcky budú dodané do 216 základných škôl," dodala hovorkyňa ministerstva školstva pre priamo riadené organizácie Monika Hucáková.

Záujemcovia môžu svoje ponuky predkladať do 16. septembra.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies