Ministerstvo obrany bude opäť predávať prebytočné vojenské vrtuľníky Mi-24

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 14:46 • 2 min
Ministerstvo obrany bude opäť predávať prebytočné vojenské vrtuľníky Mi-24

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany SR bude v opakovanej elektronickej aukcii predávať prebytočné bojové vrtuľníky Mi-24. Celkovo ide o sedem strojov v dvoch modeloch.

slovakia

left justify in out

O prebytočnosti vrtuľníkov rozhodlo ešte za predchádzajúceho vedenia ministerstva v rokoch 2010/2011.
     

Vrtuľníky Mi-24 sa stali prebytočné z dôvodu ukončenia ich technického života. "Časť z nich sa podarilo predať v rámci ponukových konaní v roku 2013. Zvyšné sa rezort pokúsil predať v júli 2014 v elektronickej aukcii," priblížila hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.
     

Obhliadka ponúkaných vrtuľníkov sa uskutoční 19. mája. Samotná elektronická aukcia sa uskutoční 3. júna. "Zapojiť sa do nej môžu firmy, ktoré majú povolenie na obchodovanie s vojenským materiálom," dodala Balleková.
     

Armáda v súčasnosti disponuje vrtuľníkmi Mi-17, ktoré slúžia buď na prepravu osôb a materiálu, alebo sú súčasťou leteckej pátracej a záchrannej služby. Vrtuľníkom však postupne končí životnosť a ministerstvo hovorí o ich postupnej obmene do šiestich rokov. Slovensku už ponúkli možnosť nakúpiť vojenské vrtuľníky Sikorsky Black Hawk Američania. A to prostredníctvom ich fondu Foreign Military Sales (FMS).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies