Ministerstve hospodárstva prispelo k vytvoreniu 7 500 pracovných miest

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 13:03 • 2 min
Ministerstve hospodárstva prispelo k vytvoreniu 7 500 pracovných miest

BRATISLAVA - Počas dvoch rokov pôsobenia Tomáša Malatinského na Ministerstve hospodárstva SR (MH) sa podarilo vytvoriť takmer 7 500 nových pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Z toho vyše 2 700 pracovných miest vznikne podľa údajov ministerstva v regiónoch s nezamestnanosťou vyššou ako je priemer nezamestnanosti v SR. Ako uviedol na piatkovej tlačovej besede minister Malatinský, sekundárne by malo vďaka subdodávateľom vzniknúť ďalších 15 tisíc pracovných miest. "V rámci Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast má byť v najbližšom období vytvorených ďalších približne 9 600 nových pracovných miest,“ podotkol Malatinský.

 

Minister je spokojný s prácou svojho rezortu aj v oblasti inovácií a výskumu. "Ministerstvo po prvýkrát realizovalo podporu do oblasti výskumu a vývoja a inovácií prostredníctvom inovačných voucherov a podpory priemyselných klastrových organizácií,“ dodal Malatinský. V roku 2013 bol prostredníctvom Fondu fondov vytvorený Fond inovácií a technológií. "Pôvodný plán, ktorý počítal s investíciami vo výške 4,2 milióna eur, bol ku koncu roka 2013 revidovaný a MH SR poskytlo pre jeho investičnú činnosť ďalšie prostriedky vo výške 10 miliónov eur,“ doplnil minister. 

 

Vcelku spokojný je minister aj s prácou v oblasti energetiky. "Do finálneho štádia sme dostali Energetickú politiku SR, spolupracujeme na všetkých procesoch, ktoré súvisia s krízou na Ukrajine, znižujeme energetickú náročnosť na Slovensku a vyjednali sme ďalšie prostriedky z európskych zdrojov na vyraďovanie jadrovej elektrárne V1 v objeme 225,4 miliónov eur,“ uviedol niekoľko príkladov minister. Malatinský sa taktiež pochválil plánom získať do rúk štátu 100 % akcií Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), či vyjednaním lepších podmienok pre štát ako akcionára v skupinách SPP a Stredoslovenskej energetike po vstupe nového akcionára do podnikov. 

 

Za neúspech minister počas dvoch rokov jeho vedenia na ministerstve považuje stále veľkú administratívnu záťaž pre podnikateľov. V tejto oblasti by sa podľa Malatinského malo urobiť viac. "Je to tak, ako keď trháte burinu, a ona vám stále rastie. To sa mi zdá, že nezvládame tak, ako by sme potrebovali,“ konštatoval minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies