Ministerstvá majú zmenené kompetencie, tri rezorty zmenili aj názvy

NETKY.SK • 2 November 2010, 08:52 • 2 min
Ministerstvá majú zmenené kompetencie, tri rezorty zmenili aj názvy

Ministerstvá majú zmenené kompetencie, tri rezorty zmenili aj názvy - Politika Niektoré ministerstvá majú oddnes zmenené kompetencie. Tri z rezortov navyše zmenili svoje názvy.

slovakia

left justify in out

Niektoré ministerstvá majú oddnes zmenené kompetencie. Tri z rezortov navyše zmenili svoje názvy. Účinnosť dnes totiž nadobudla novela zákona o organizácii ústrednej štátnej správy, ktorá zmeny zaviedla.
      Ministerstvo kultúry a cestovného ruchu SR sa tak vrátilo k názvu Ministerstvo kultúry SR, Ministerstvo hospodárstva a výstavby SR je Ministerstvom hospodárstva SR a Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií SR zmenilo názov na Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.
      Na základe novely prišiel rezort kultúry o agendu cestovného ruchu a koordináciu využívania finančných prostriedkov z fondov EÚ. Tie sa presunuli pod ministerstvo dopravy. Rovnako prišiel o agendu menšinovej kultúry, ktorá po novom patrí pod vicepremiéra pre menšiny. Podpredseda vlády bez ministerstva sa má spolupodieľať aj na plnení úloh týkajúcich sa rozhlasového a televízneho vysielania programov národnostných menšín.
      Ministerstvo dopravy má po novom koordinovať i prípravu politík regionálneho rozvoja. Na rezort prešla "aj pôsobnosť v oblasti stavebnej výroby a stavebných výrobkov, tvorby a uskutočňovania bytovej politiky a poskytovania štátnej prémie k stavebnému sporeniu, ako aj v oblasti verejných prác, stavebného poriadku a územného plánovania okrem ekologických aspektov".
      Zmeny sa dotkli aj Ministerstva hospodárstva a výstavby SR. To má v rámci svojej pôsobnosti v oblasti zahraničného obchodu zastrešovať aj obchodovanie s vojenským materiálom.
      Rezort zahraničných vecí podľa novely získa od januára pod svoju strechu aj riadenie slovenských obchodných zastupiteľstiev v zahraničí, obchodní radcovia aktuálne patria pod ministerstvo hospodárstva.
      S účinnosťou zákona má rezort diplomacie zabezpečovať aj koordináciu realizácie politík EÚ. Ministerstvo hospodárstva opätovne získa od rezortu obrany kompetencie v oblasti obchodovania s vojenským materiálom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies