Ministerku Matečnú ocenilo Francúzsko za zásluhy v poľnohospodárstve

NETKY.SK • 27 Február 2017, 08:37 • 2 min
Ministerku Matečnú ocenilo Francúzsko za zásluhy v poľnohospodárstve

PARÍŽ/BRATISLAVA – Ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná (nominantka SNS) sa stala prvým občanom Slovenska, ktorého vyznamenali vysokým francúzskym štátnym vyznamenaním za zásluhy v poľnohospodárstve. Vyznamenanie najvyššej triedy jej udelil francúzsky minister poľnohospodárstva, agropotravinárstva a lesníctva Stéphane Le Foll.

slovakia

left justify in out

Ocenil ním Matečnej úsilie o lepšie postavenie farmárov a poľnohospodárstva v Európskej únii (EÚ) počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ. "Obrovský ťah na bránu počas jej vedenia rady ministrov poľnohospodárstva za práva farmárov a v boji proti nekalým obchodným praktikám boli skutočne jedinečné," povedal pri odovzdávaní francúzsky minister Le Foll.

 

Matečná vníma ocenenie ako poctu i záväzok zároveň. "Nielen voči farmárom, ale i spotrebiteľom, preto budem naďalej pomáhať v boji za ich práva a férové trhové podmienky," uviedla šéfka slovenského agrorozertu.

 

Francúzske štátne vyznamenanie za zásluhy v poľnohospodárstve udeľuje od roku 1881 minister rezortu osobnostiam, ktoré sa zaslúžili o významný prínos pre oblasť poľnohospodárstva. Ide o jedno z najvýznamnejších francúzskych štátnych vyznamenaní, ktoré v minulosti získali osobnosti ako vedec Louis Pasteur, dánsky princ Henrik, bývalý francúzsky prezident Jacques Chirac či herečka Catherine Denevue.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona