Ministerka vnútra ocenila policajtov pri príležitosti Dňa policajného zboru

NETKY.SK • 13 September 2018, 19:32 • 2 min
Ministerka vnútra ocenila policajtov pri príležitosti Dňa policajného zboru

TRNAVA - Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) ocenila vo štvrtok v Trnave pri príležitosti Dňa policajného zboru príslušníkov polície. Spolu 43 policajtov zo všetkých regiónov Slovenska obdržalo ocenenia za svoje pôsobenie v rámci rezortu i činy nad rámec pracovných povinností.

slovakia

left justify in out

Medzi ocenenými bol aj Martin Mušinský z Obvodného oddelenia Policajného zboru SR Košice, ktorý už pätnásť rokov organizuje letné tábory i ďalšie podujatia pre detských onkologickcýh pacientov. S policajtom, ktorý sám prekonal leukémiu, sa počas trvania tábora stretol aj policajný prezident Milan Lučanský.

 

Ďalším oceneným bol Roderik Kadlieček z Úradu kriminálnej polície. V súčasnosti absolvuje policajt rehabilitáciu po úraze, ktorý utrpel koncom roka 2017. Deň pred Vianocami na ceste za rodinou zastavil na diaľnici D1 pri pokazenom aute, keď chcel pomôcť vodičovi. Do tohto auta však narazil kamión a muž zomrel. Kadlieček následkom úrazu ležal v kóme, prebral sa však a teraz sa uzdravuje.

 

Ocenenie si z Trnavy odniesol aj policajt Obvodného oddelenia Policajného zboru SR Prešov-Sever Štefan Jurko, ktorý zachránil život topiacemu sa šesťročnému chlapcovi Bendeguzovi v chorvátskej destinácii Rogoznica počas svojej dovolenky. Informoval o tom hovorca Ministerstva vnútra SR Petar Lazarov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona