Ministerka tmavej pleti je najviac stráženým členom francúzskej vlády

NETKY.SK • 17 November 2013, 09:11 • 2 min
Ministerka tmavej pleti je najviac stráženým členom francúzskej vlády

PARÍŽ - V posledných týždňoch bola táto rodáčka z Francúzskej Guayany terčom viacerých rasistických útokov, ktoré všetky politické strany odsúdili.

slovakia

left justify in out

Francúzskej ministerke spravodlivosti Christiane Taubirovej pridelili po sérii rasistických útokov a vyhrážok ďalších troch telesných strážcov. Informoval o tom v sobotu zdroj blízky vyšetrovaniu týchto prípadov s tým, že ministerke v uplynulých dňoch pošta doručila niekoľko ďalších listov s urážkami a vyhrážkami.

Taubirová je tak najviac stráženým členom francúzskej vlády. Ministerstvo vnútra v súvislosti s tým vydalo vyhlásene, že posilnená ochranka Taubirovej je "adekvátna hrozbe, ktorej čelí". 

Ministerka spravodlivosti je dlho kritizovaná pravicou za presadenie zákona povoľujúceho manželstvá homosexuálov, ako aj za jej údajne laxný prístup k trestnému poriadku. V posledných týždňoch bola táto rodáčka z Francúzskej Guayany terčom viacerých rasistických útokov, ktoré všetky politické strany odsúdili.

Útoky na Taubirovú odsúdil aj Úrad vysokej komisárky OSN pre ľudské práva, ktorý poukázal aj na alarmujúci nárast prípadov rasizmu, xenofóbie a netolerancie k národnostným menšinám vo viacerých európskych štátoch.

Podobné vyhlásenie komisariát OSN vydal aj v júli po rasistických útokoch na taliansku ministerku pre integráciu Cécile Kyengeovú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies