Ministerka spravodlivosti USA: FIFA je skorumpovaná do najvyšších miest

NETKY.SK • 3 Jún 2015, 14:09 • 2 min
Ministerka spravodlivosti USA: FIFA je skorumpovaná do najvyšších miest

BERLÍN - Podľa ministerky spravodlivosti USA Loretty Lynchovej je odchod Josepha Blattera z postu prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) iba časťou riešenia problémov v inštitúcii.

slovakia

left justify in out

"Musíme konštatovať, že FIFA je skorumpovaná až do najvyšších miest. Vždy, keď zosadili po internom vyšetrovaní skorumpovaných funkcionárov, nahradili ich iní, ktorí pokračovali v rovnakých praktikách," citoval slová političky internetový portál sport1.de.

 

Či je za Blatterovým odchodom vyšetrovanie v USA, Lynchová nepotvrdila. "V tejto chvíli k tomu nemôžem nič povedať," dodala. V utorok americké médiá informovali, že 79-ročného Švajčiara vyšetruje Federálny vyšetrovací úrad (FBI).

 

Ministerka odmietla zinscenovanie minulotýždňového zatknutia vysokých futbalových funkcionárov v Zürichu. "Akciu sme presne naplánovali. Vždy rozmýšľame nad tým, ako by sme podozrivých čo najlepšie a najbezpečnejšie zatkli. Práve v prípadoch, keď ich je veľa, je dôležité zatknúť ich naraz. V opačnom prípade vzniká nebezpečenstvo, že zničia dôkazy alebo opustia krajinu. S piatkovou voľbou to nemá nič spoločné," zakončila Lynchová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies