Ministerka športu si splietla Ronalda s Cristianom Ronaldom

NETKY.SK • 8 November 2013, 17:49 • 2 min
Ministerka športu si splietla Ronalda s Cristianom Ronaldom

PARÍŽ - Francúzska ministerka športu Valerie Fourneyronová (54) nemá až taký prehľad vo svojom odvetví, ako by sa možno očakávalo. Najnovšie si zmýlila brazílsku futbalovú legendu Ronalda s jeho menovcom Cristianom Ronaldom, ktorý momentálne strieľa góly za Portugalsko a Real Madrid.

slovakia

left justify in out

Počas nedávnej recepcie na Brazílskom veľvyslanectve v Paríži rozprávala Fourneyronová o tom, že ambasádorom nadchádzajúcich majstrovstiev sveta v Brazílii bude Cristiano Ronaldo. Splietla si aj roky, keď hovorila, že záverečný turnaj MS sa uskutoční v roku 2016 a nie v roku 2014. Na tvárach prítomných sa rozhostil po jej výroku úsmev a prvým, kto sa zasmial, bol skutočný ambasádor Ronaldo. Fourneyronová si po uvedomení si chyby zapýrila a svoju nevedomosť priznala aj verejne prostredníctvom konta na twitteri. "Tie prvé mená mi veľmi nejdú. Asi som bola príliš unavená z tej brazílskej recepcie. Ronaldo sa smial najviac," komentovala ministerka športu. Tiež priznala, že sa jej mýlka spojená s menom známeho športovca nestala prvý raz. V auguste urobila z majstra sveta v trojskoku Teddyho Tamgha - Thierryho Tamgha.

Jeden z ambasádorov MS 2014 vo futbale Ronaldo odohral počas kariéry 98 zápasov za reprezentáciu Brazílie, v ktorých strelil 62 gólov. V rokoch 1994 a 2002 sa podieľal na zisku titulov majstra sveta pre "kanárikov". Čo sa týka Cristiana Ronalda, jeho účasť v Brazílii zavísí od toho, či Portugalsko zdolá v novembrovom barážovom dvojzápase Švédsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona