Ministerka obrany Von der Leyenová je proti odchodu Bundeswehru zo základne NATO Incirlik

NETKY.SK • 25 August 2016, 14:43 • 2 min
Ministerka obrany Von der Leyenová je proti odchodu Bundeswehru zo základne NATO Incirlik

BERLÍN - Spolková ministerka obrany Ursula von der Leyenová je proti stiahnutiu nemeckých vojakov z tureckej leteckej základne Incirlik.

slovakia

left justify in out

"Bundeswehr by chcel pokračovať v spoločnom boji proti IS (Islamskému štátu) zo základne NATO Incirlik," povedala ministerka podľa agentúry DPA v rozhovore pre piatkové vydania denníkov mediálnej skupiny RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND).

 

Na otázku, či je nemecká armáda pripravená na prípadné rýchle stiahnutie zo základne, von der Leyenová odpovedala: "Rozumné vojenské plánovanie vždy počíta s alternatívami."

 

Spravodajský týždenník Der Spiegel dnes s odvolaním sa na bližšie nešpecifikovaný zdroj napísal, že Bundeswehr skúma možnosť stiahnutia svojich vojakov a techniky zo základne Incirlik do Jordánska alebo na Cyprus, pričom by pokračovali v podpore spojeneckej operácie v Sýrii a Iraku.

 

Dôvodom týchto úvah má byť nedávny incident, keď Ankara neumožnila poslancom Spolkového snemu navštíviť nemeckých vojakov slúžiacich na základni Incirlik. Stalo sa tak po tom, čo Spolkový snem začiatkom júna prijal kontroverzné uznesenie, označujúce masové zabíjanie Arménov osmanskými Turkami v rokoch 1915-16 za genocídu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies