Ministerka Millerová odstúpila pre nejasnosti okolo náhrad

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 14:45 • 2 min
Ministerka Millerová odstúpila pre nejasnosti okolo náhrad

LONDÝN - Šéfka britských rezortov kultúry, médií, športu, ženských otázok a rovnosti príležitostí Maria Millerová v stredu odstúpila pre obvinenia z neoprávneného nárokovania si náhrad osobných nákladov ako členky parlamentu.

slovakia

left justify in out

V liste adresovanému premiérovi Davidovi Cameronovi rozhodnutie zdôvodnila tým, vyvolaný rozruch ju "rozptyľoval" pri vykonávaní ministerskej funkcie, čo líder konzervatívcov akceptoval a zároveň vyjadril nádej, že Millerová sa raz bude môcť do vlády vrátiť. Cameron sa pritom svojej ministerky až do poslednej chvíle na verejnosti zastával.

 

Pochybnosti okolo preplácania nákladov na bývanie sa týkali Millerovej domu v Londýne, kde žili taktiež jej rodičia. Príslušný parlamentný výbor preverovanie uzavrel s tým, že politička by sa mala ospravedlniť a z prijatých peňazí vrátiť 5 800 libier (7 037 eur), čo je len menšia časť. Najnovší škandál okolo zneužívania poslaneckých náhrad zasiahol Cameronovu stranu v chúlostivom období pred voľbami do Európskeho parlamentu, ktoré sú pre ňu významnou výzvou. Za Millerovej odchod z vlády sú podľa jej hovorcu zodpovední politickí protivníci, čo údajne súvisí s jej zásluhami na kontroverznej tlačovej reforme či uzákonení manželstiev homosexuálov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies