Ministerka Kolíková hlasovala proti používaniu Sputnika V

NETKY.SK • 27 Máj 2021, 08:39 • 2 min
Ministerka Kolíková hlasovala proti používaniu Sputnika V

BRATISLAVA - Rozhodnutie o tom, aká vakcína proti ochoreniu COVID-19 má byť na Slovensku použitá, je podľa Kolíkovej výlučná právomoc ministra zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková to napísala na sociálnej sieti s tým, že z tohto dôvodu v stredu 26. mája na vláde hlasovala proti spusteniu očkovania vakcínou Sputnik V. Podľa Kolíkovej ide v tomto prípade o odborné rozhodnutie a vláda nemôže v tomto suplovať rozhodnutie ministra Vladimíra Lengvarského.

 

Súvisiaci článok: Vláda odsúhlasila používanie vakcíny Sputnik V na Slovensku

„Len minister a jeho ministerstvo môže rozhodnúť o tom, či daná vakcína je bezpečná a vhodná na to, aby bolo umožnené ľuďom sa ňou očkovať," povedalaKolíková.

Vláda v stredu odsúhlasila používanie ruskej vakcíny Sputnik V na Slovensku. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský dostal za úlohu umožniť očkovanie touto vakcínou v počte do 200-tisíc dávok do 7. júna. Zároveň má vydať záväzné usmernenie. To má zabezpečiť, že všetci občania, ktorým podajú vakcínu Sputnik V, budú v prípade výskytu potenciálnych vedľajších účinkov okamžite lekárom manažovaní v súlade s odbornými odporúčaniami.

 

Prečítajte si tiež: REPORTÁŽ: Raši vyzýva k slobodnému výberu vakcíny proti COVID-19



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona