Ministerka Gabriela Matečná otvorila v Nitre výstavu Poľovníctvo...

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 16:11 • 2 min
Ministerka Gabriela Matečná otvorila v Nitre výstavu Poľovníctvo...

NITRA - Ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná dnes slávnostne otvorila výstavu Poľovníctvo a príroda, ktorá sa koná v areáli Agrokomplexu v Nitre.

slovakia

left justify in out

 

Podujatie sa koná v dňoch 9. – 12. júna pod záštitou historicky prvého predsedníctva Slovenska v Rade Európskej únie.

 

„Poľovníctvo a ochrana prírody sú úzko prepojené. Nie je to len lov zveri, ale jeho neoddeliteľnou súčasťou je aj odborná činnosť zameraná na zachovanie, zveľaďovanie, ochranu a optimálne využívanie genofondu poľovnej zveri ako prírodného bohatstva Slovenska,“ uviedla ministerka Gabriela Matečná.

 

Podľa jej slov by pre každého poľovníka mal byť tento koníček zároveň poslaním, za ktorým sa skrýva množstvo práce vynaloženej pri starostlivosti o zver, ako aj láska, úcta i rešpekt k prírode.

 

Na najväčšom stretnutí poľovníkov za posledných päť rokov si môžu návštevníci oddnes pozrieť najlepšie poľovnícke trofeje zo Slovenska i zahraničia, poľovnícku kultúru, históriu a tradície.

 

Vystavené sú výtvarné, fotografické, literárne a filmové diela s tematikou prírody, novinky poľovníckej vedy a výskumu, lovecké zbrane, poľovnícka móda a gastronómia.

 

Súčasťou programu je medzinárodná súťaž vo vábení jeleňov, ukážky poľovníckej kynológie, sokoliarstva, lukostreľby a loveckej hudby. Zaujať môžu zážitkové hry pre deti a ich rodičov, zamerané na poznávanie prírody a života lesnej zveri.

 

Od 10. do 12. júna sa bude konať v priestoroch Agrokomplexu aj Medzinárodná výstava psov DOG EXPO NITRA 2016.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona