MinisterGajdoš: Obrana a bezpečnosť nemôže byť predmetom politického hašterenia

NETKY.SK • 12 Október 2017, 10:32 • 2 min
MinisterGajdoš: Obrana a bezpečnosť nemôže byť predmetom politického hašterenia

BRATISLAVA – Minister obrany SR Peter Gajdoš (nominant SNS) verí, že v prípade strategických dokumentov Ozbrojených síl SR nájde podporu aj u poslancov Národnej rady (NR) SR. Uviedol to na dnešnej tlačovej konferencii.

slovakia

left justify in out

„Obrana a bezpečnosť je záležitosťou všetkých občanov a nemôže byť predmetom nejakého politického hašterenia,“ povedal Gajdoš. Prioritou rezortu obrany je podľa neho pokračovať v rozvoji ozbrojených síl.

Predseda výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Anton Hrnko (SNS) doplnil, že dokumenty sú dôležité z hľadiska bezpečnosti a budúcej podoby Ozbrojených síl SR a zároveň reakciou na aktuálne hrozby. „Naše smerovanie je jednoznačne proatlantické a proeurópske a odmietam akékoľvek spochybňovanie tohto smerovania,“ dodal Hrnko.

 

Generálny tajomník služobného úradu Ministerstva obrany SR Ján Hoľko upozornil, že obrana Slovenska by do roku 2030 mala stáť zhruba 30 miliárd eur.

 

Vláda SR na zasadnutí začiatkom októbra schválila Návrh Obrannej stratégie SR, Návrh Vojenskej stratégie SR a taktiež Návrh dlhodobého plánu rozvoja obrany s dôrazom na výstavbu a rozvoj Ozbrojených síl SR s výhľadom do roku 2030. Ide o strategické dokumenty potrebné pre budovanie armády, pričom dlhodobý plán rozvoja obrany obsahuje aj časový harmonogram modernizačných projektov.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona